03/05/2020
Hvilken brille passer mitt ansikt?
Brilleguide for å finne solbriller og lesebriller fra Mokki Eyewear

Alle ansikt er forskjellige og derfor kan det føles vanskelig å finne solbrille eller lesebrille som passer akkurat deg, men det er heldigvis lettere enn du tror å finne gode briller med vår brilleguide! Hva ditt ansikt kler kommer an på din ansiktsform. Les mer så skal vi på best mulig vis hjelpe deg med å finne dine neste solbriller og lesebriller. 

Hos Mokki har vi briller og solbriller som passer alle typer forskjellige fjes, så du skal være sikker på å finne din brille. Hvordan velge solbriller og hvordan velge briller er enkelt. Følg denne brilleguiden, så skjønner du raskt at det er lettere enn du tror å finne nye briller du kan bruke hele dagen lang.

Hva slags ansiktsform har du?

Brilleguide:

Rundt ansikt

Hvis du har rund ansiktsform anbefaler vi å velge firkantede briller. En tydelig innramming vil gi fin dynamikk i ansiktet. Vi anbefaler å styre unna små og runde innfatninger da dette overskygger dine naturlige ansiktstrekk, så firkantet innfatning er noe for deg.

Ovalt ansikt

Har du et såkalt ovalt ansikt er du heldig, da de aller fleste brilleformer vil passe. Vi anbefaler likevel å styre unna veldig smale innfatninger da dette kan få ansiktet til å framstå unaturlig langt. Her er det bare å eksperimentere blant alle våre ulike brillemodeller. Vi synes store briller funker spesielt bra!

Rektangulært ansikt

Hvis du har et smalt, firkantet ansikt med markerte kinnben bør innfatningen ha et lavt stangfeste, og gjerne en rund form. Pilot-brillen er en typisk modell som passer ditt ansikt godt. 

Kvadratisk ansikt

Har du derimot et mer kvadratisk uttrykk, vil et høyt stangfeste passe. Unngå helt firkantete eller helt runde briller. Smale briller vil derimot harmonisere godt.

Hjerteformet ansikt

Hvis du har et triangulært eller hjerteformet ansikt, altså et smalt hake/kjeve-parti, burde du velge en rund/oval form. Stangfestet burde være plassert midt på brillen. Flere retro-modeller vil passe godt! 

Dråpeformet ansikt

Hvis kjevepartiet er det mest markerte i ansiktet ditt og du har et smalt panneparti, ja da vil en innfatning med høyt stangfeste være noe for deg. Briller som skråner inn mot haken gir en effekt av et smalere kjeveparti. Det viktigste er at innfatningen har god bredde, og at den ikke er for stor eller rund. Den burde derimot være mer kantete. 

Diamantformet ansikt

Hvis kinnbena dine er det mest fremtredende i ansiktet ditt, trenger du briller med myke former. Lavt stangfeste og avrundede former vil passe fint. Pilotbriller, eller lignende, vil passe bra.

Generelle råd

Å velge riktig brilleform handler om å la brillen spille på lag med dine ansiktstrekk. For eksempel vil store briller gjøre ansiktet mindre, og omvendt. Det kan også være verdt å merke seg at tykke brillestenger vil gi en illusjon om et kortere ansikt, mens med tynne stenger vil ansiktet fremstå lengre.

Til slutt er det viktig å huske på at den viktigste funksjonen til solbriller er å beskytte øynene. I solutsatte områder er det viktigste å bruke en solbrille med riktig UV-beskyttelse! Å bruke lesebriller er derimot for komfort!

Hos Mokki Eyewear er vi alltid oppdatert på siste solbrilletrend og leverer unikt norsk design til en riktig og god pris. Lurer du fortsatt på hvilken solbrille stil som passer din personlige stil? Ta kontakt med oss på, så skal vi gladelig hjelpe!

News